projects
houses
hotels
interiors
commercial
offices
culture
urban design
design
about
news
press
contact
facebook
twitter
instagram
pool view
Paperplane house

Voula Athens, 1000 m2


The paper plane house was designed to closely follow
the triangular shape of the site in order to give the
inhabitants views in every direction, with the building's
main elevation watching towards the sea. The plan
is punctuated by an atrium that brings light into the
centre of the second floor living area. The building’s
form and materials are divided conceptually into three
distinct layers, preventing an overly-dominant volume:
stone as the base level, transparancy, as the central
level, and white plaster to impart a light, floating
appeal to the upper levels.
Paperplane house

Βούλα, 1000 m2


Ακολουθώντας πιστά το τριγωνικό σχήμα του
οικοπέδου, η κάτοψη αυτής της κατοικίας προσφέρει
ανεμπόδιστη θέα προς όλες τις πλευρές, με την κύρια
όψη του κτιρίου να έχει θέα προς τη θάλασσα. Η
πρόταση χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία ενός
αιθρίου στο κέντρο της κατοικίας που δίνει φως στο
δεύτερο επίπεδο. Η μορφή και τα υλικά χωρίζονται
σε τρία διακριτά επίπεδα, αποφεύγοντας έτσι τη
δημιουργία ενός υπερβολικού όγκου: πέτρα στη βάση,
διαφάνεια στο κεντρικό επίπεδο και λευκός σοβάς στο
τελευταίο επίπεδο, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο
μια ελαφριά αίσθηση αιώρησης.

Share
entrance view
courtyard
street view




Contact us
2 Cleveland str. Fitzrovia
W1T6NT London
UK
+44(0)7553223875 Tel
info@klabarchitects.com
Orfeos 7 Kantza
15351, Athens, Greece
+30 210 3211139 Tel
+30 210 3211155 Fax
info@klab.gr

©KLAB architecture